У Запоріжжі вшанували пам’ять репресованих у роки Великого терору

17.05.2019 15:15

Біля пам’ятного знаку жертвам політичних репресій в Олександрівському районі сьогодні, 17 травня, відбувся урочистий мітинг, присвячений пам’яті постраждалих у часи Великого терору. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу.

У заході взяли участь представники обласної та міської влади, наукової спільноти, члени громадських організацій, військовослужбовці, духовенство, містяни.

- Рани від подій 30-х-50-х років, коли багато українців, їх сімей стали жертвами режиму, не загояться ніколи. Це трагедія не однієї конкретної людини, це трагедія цілих сімей, які десятиліття жили в страху. Спогади про ті часи спонукають більше любити та цінувати те що ми маємо, яким би звичним та буденним воно не здалося б, ставитися з повагою один до одного, відчувати свою громадянську відповідальність і в житті, і в роботі, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Священнослужителі різних конфесій провели панахиду в пам'ять про загиблих в роки Великого терору. Присутні поклали квіти до пам'ятного знаку.