У запорізькому Палаці спорту пройшов чемпіонат міста з інтелекту

20.05.2019 10:45

Понад 800 запорізьких розумників і розумниць зібралися в суботу 18 травня у Палаці спорту «Юність» на міський турнір з гри «Що? Де? Коли?». У сеансі одночасної інтелектуальної гри змагалися 140 команд. Для знавців участь у заході, організованому управлінням по роботі з молоддю та сім'єю департаменту спорту, сім’ї та молоді Запорізької міськради, була безкоштовною.

Аналогічний турнір відбувся 12 травня 2018 року в Запоріжжі під відкритим небом у парку «Дубовий гай»: одночасний бій 113 команд знавців було занесено в Книгу рекордів України.

- Минулого року в «Дубовці» вперше пройшов відкритий масовий турнір «Що? Де? Коли?». Ми переконалися, що запоріжці вміють і люблять вирішувати інтелектуальні задачки, і вирішили проводити такі ігри в місті частіше. Дуже приємно бачити сьогодні так багато людей. Це свідчить про те, що інтелектуальні ігри, нові знання і гра в команді подобаються запоріжцям. Дякую організаторам за розвиток таких корисних для міста ініціатив. Ми будемо з задоволенням продовжувати цю традицію, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Цього року також керував інтелектуальної битвою продюсер і ведучий телеверсії «Що? Де? Коли?» на каналі 1+1 Олександр Андросов. Учасникам треба було відповісти на 30 питань у двох турах. Якщо команди набирали однакову кількість очок, то мусили ще пройти плей-офф додаткових питань від ведучого. Серед знавців були школярі, студенти, підприємці, айтішники, лікарі, журналісти, інженери - як ветерани інтелектуальних битв, так і новачки, які прийшли на цю гру за досвідом і новими знайомствами. Гравці відзначили хитромудрість питань, для відповіді на які була потрібна не тільки ерудиція, а й кмітливість.

По закінченню гри заступник міського голови Анатолій Пустоваров, який теж грав у команді міськради за столом № 123, привітав переможців. Це три команди досвідчених гравців: перше місце - «Чарлі Чу-Чу»; друге - «Bahus Crew»; третє - «High Hopes Dark Side». Кращі з знавців отримали від організаторів грамоти, кубки та призові наручні годинники.

І хоча цього разу запоріжцям не вдалося побити рекорд харків'ян, які зіграли в «Що? Де? Коли?» одночасно 300 командами, вони не втрачають надії зробити це наступного року.