У Запоріжжі комісія розглянула питання погашення заборгованості з заробітної плати

20.05.2019 10:12

У районній адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району під головуванням заступника голови районної адміністрації Максима Крайнього відбулося засідання районної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

За статистичними даними, станом на 1 квітня поточного року заборгованість із виплати заробітної плати по Вознесенівському району становила 9849,8 тис. грн по 8 суб’єктах господарювання.

У ході засідання були обговорені питання про стан погашення заборгованості з заробітної плати на підприємствах району, про стан виплати обов’язкових платежів та погашення заборгованості перед бюджетом Пенсійного фонду України та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, про організацію роботи щодо додержання чинного законодавства про працю в частині встановлених мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

Заслухано інформацію представників управління з питань праці міської ради, Центрального об’єднаного управління Пенсійного фонду України м. Запоріжжя, національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, обласної ради профспілок, суб’єктів господарської діяльності Вознесенівського району та інших.

За підсумками засідання районної комісії проведено аналіз роботи, надані доручення забезпечити системний характер роботи стосовно додержання суб’єктами господарської діяльності законодавства про оплату праці, продовжити практику проведення особистих співбесід з керівниками підприємств-боржників із запрошенням до участі у цих співбесідах представників профспілок.