Запоріжці заборгували за вивезення сміття майже 44 мільйони гривень

20.05.2019 14:24

Станом на 1 травня 2019 року заборгованість населення перед ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» за вивезення сміття становить 43,9 мільйона гривень. Про це повідомив генеральний директор ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Ігор Бурчак.

Зростання заборгованості населення і юридичних осіб ускладнює роботу підприємства. Оскільки за ці кошти можна було б відремонтувати і закупити контейнери для ТПВ, автомобілі-сміттєвози і запчастини для них. Також необхідно фінансувати закупівлю паливно-мастильних матеріалів, виплату зарплат, сплачувати податки. ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» не є комунальним підприємством і не отримує фінансову підтримку з бюджету. Єдине джерело доходу - платежі від споживачів послуг. Якщо послуги не оплачуються, то виникає дефіцит коштів, який доводиться покривати за рахунок кредитів.

- Значна частина заборгованості в приватному секторі. Жителі відмовляються платити за вивезення твердих побутових відходів. Є будинки, які ніколи не оплачували вивезення ТПВ. Ось перша причина появи нових стихійних звалищ, адже такі люди просто вивозять і викидають сміття в не призначених для цього місцях, - зазначає Ігор Бурчак.

Підприємство проводить оповіщення боржників по телефону і розсилає акти-претензії, але це не дає відчутних результатів. Запоріжців просять вчасно і в повному обсязі оплачувати вивіз сміття.