На проспекті Маяковського розпочали заміну трубопроводу

21.05.2019 13:05

У Запоріжжі триває реконструкція четвертої черги проспекту Маяковського. На цьому тижні фахівці концерну «Міські теплові мережі» розпочали демонтаж старого трубопроводу. Планують замінити близько 80 метрів. Роботи виконують методом протягування - без пошкодження дорожнього полотна по вулиці Перемоги.

Магістральний трубопровід по проспекту Маяковського прослужив понад 40 років. Зараз він зовсім прогнив, призводить до великих тепловтрат. Працівники концерну «Міські теплові мережі» вже замінили близько 300 метрів трубопроводу в ході реконструкції перших трьох черг проспекту Маяковського. Тепер треба прокласти близько 80 метрів нових труб. За словами фахівців, вони прослужать не менше 50 років.

- Зараз ми використовуємо трубопроводи нового покоління - вони попередньо ізольовані, укріплені додатковим шаром. Вони більш довговічні та мають поліпшені характеристики з енергозбереження, - розповів директор відділення аварійно-будівельних робіт і будівництва концерну «Міські теплові мережі» Ростислав Лапицький.

У ремонтних роботах задіяні три слюсаря та один електрогазозварник, а також спецтехніка - гідромолот, екскаватор, автокран. Заміну виконують за технологією протягування - без пошкодження асфальту та перекриття автомобільної дороги по вулиці Перемоги.

Заміна труб відбувається за кошти концерну. Це можливо завдяки платежам населення - в тарифі закладається певна сума на капітальний ремонт мереж. У цьому році «МТС» планують освоїти близько 25 млн грн.

Роботи по проспекту Маяковського планують закінчити до кінця травня.