Центральна міська бібліотека для дорослих тепер має сучасний європейський вигляд

22.05.2019 16:15

У Запоріжжі завершено ремонт Центральної міської бібліотеки для дорослих, яка розташована в Олександрівському районі. Наступний етап – поступове впровадження подібних стандартів в інших запорізьких бібліотеках. Саме таке завдання поставив міський голова Володимир Буряк.

Міський голова Володимир Буряк сьогодні перевірив, як працює Центральна міська бібліотека для дорослих. Зовсім недавно її було відремонтовано. Ремонт зроблено за усіма нормами сучасних бібліотек. Виконано зонування простору закладу з урахуванням сучасних вимог. Повністю оновлено фасад бібліотеки. У бібліотеці є й безкоштовний Інтернет, яким можуть користуватися читачі. Працює читальний зал, яким можна скористатися, щоб не брати книгу додому, а зразу отримати необхідну інформацію.

Одне з завдань міської влади – створити умови для тих, хто працює у бібліотеках та користується їх послугами. Це не лише ремонти приміщень, але й оновлення книжкових фондів, залучення до бібліотек сучасних технологій та багато іншого. Зрозуміло, що все залежить від можливостей бюджету міста.

- Не можу сказати, що зроблено дуже багато. Але певних позитивних змін за останні кілька років ми змогли досягти. Зокрема щорічно поповнюємо книжковий фонд. Завершили ремонт цієї бібліотеки. Завдання полягає у тому, щоб продовжувати змінювати бібліотеки міста. Вони мають бути не гіршими від цієї, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова також наголосив на важливості впровадження у бібліотеках електронного бібліотечного квитка, електронного каталогу книг. Це досить складна робота. Бібліотекарі зараз її виконують, потрібен час для завершення. Але у результаті це підвищить якість роботи бібліотек, обслуговування читачів. Володимир Буряк підкреслив, що бібліотеки є одними з центрів культурного життя міста. Саме тому важливо їх берегти та розвивати.

У Запоріжжі вдалося зберегти мережу бібліотек. Працює 37 міських бібліотек: 20 для дорослих, 17 - для дітей. Загальний бібліотечний фонд – 1 млн 143 тисячі екземплярів. Щорічно послугами бібліотек користуються понад 110 тисяч запоріжців.

- Багато містян полюбляють читати, я теж. На жаль для цього у мене, як і в багатьох інших, не так вже й багато вільного часу. Але у кожного з нас є своя улюблена тема для читання. Зокрема у мене це історія. Вважаю, коли знаєш, що відбувалося в історії України або інших країн, то легше розібратися, що відбувається у наші дні, - підкреслив Володимир Буряк.

Під час перевірки роботи Центральної бібліотеки для дорослих міський голова Володимир Буряк звернув увагу на стан прилеглої території. На ділянці, яка відноситься безпосередньо до бібліотеки, навели порядок. Встановили ліхтарі, лавки, вклали бруківку, обладнали велопарковку. На сусідніх ділянках ситуація гірша. Міський голова доручив голові Олександрівської районної адміністрації Валерію Мостовому визначити, який благоустрій тут потрібен та скільки він коштуватиме.

- Привести до ладу прилеглу зелену зону. Встановити кілька лавочок, облаштувати пішохідні доріжки. У результаті отримаєте прекрасний сквер, де люди зможуть відпочивати, - сказав Володимир Буряк.

Також міський голова акцентував увагу на недоліках зі станом житлового будинку, у якому розташована бібліотека. Їх повинна усунути керуюча компанія.

Володимир Буряк прокоментував подію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».