У Запоріжжі завершується будівництво нової дороги в Олександрівському районі

22.05.2019 15:47

Будівництво автошляху по вулиці Шкільній, на ділянці від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної, вийшло на завершальний етап. Найближчими тижнями тут буде нова дорога – з велосипедною доріжкою, облаштованою зеленою зоною та сучасним освітленням, новим тротуаром.

Як розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий, у середині червня буде здана в експлуатацію перша черга реконструкції дороги на вулиці Шкільній, яка стартувала минулого року.

- Реалізація проекту була запланована на 2018-2019 роки. Зараз підходить до завершення перший етап реконструкції дороги – на півкілометровій ділянці дороги від вулиці Фортечної до вулиці Першої ливарної. Тут вже побудовано новий тротуар, встановлено зупинковий комплекс, нові електроопори освітлення і лавочки, висаджені дерева, впорядковані зелені зони і виїзди у двори. Після фрезерування старого покриття дороги готується «корито» для вкладання асфальту. За сприятливої погоди ця ділянка дороги буде повністю готова до середини червня, якщо дощитиме – то до кінця червня, - зазначив Валерій Мостовий.

З початком робіт проект цієї реконструкції був відкоригований, бо після зняття старого асфальту виявилося, що його було вкладено без основи, з порушенням технологічного процесу. Саме зараз створюється основа під асфальтування, йде відсипка щебнем і відсівом, потім вирівнювання основи. Про інші подробиці будівництва розповів представник підрядника, заступник головного інженера ТОВ «Статусбудінжиніринг» Ігор Прінь.

- Ділянка дороги між вулицями Шкільною та Першою ливарною, яку ми будуємо зараз – понад 500 метрів. Загальна площа робіт – близько 8 тис. квадратних метрів. Асфальт тут буде вкладений у два шари на 25-сантиметрову основу. Ми вже обладнали 2 приймальних колодязя та 6 нових отворів для дощової каналізації, на яких будуть встановлені полімерні каналізаційні люки. Вздовж тротуарів встановлені 15 електроопор з енергозберігаючими лампочками. На зелених зонах з боку багатоповерхівок висаджено 40 дерев ялівцю та 30 туй. На протилежному боці проходить теплотраса, тому там зелена зона буде просто спланована. Зараз роботи вийшли на фінішну пряму: щойно завершимо облаштування основи – перейдемо до вкладання асфальту і нанесення розмітки, - сказав Ігор Прінь.

Будівельники мають намір завершити перший етап реконструкції - на ділянці дороги між вулицями Шкільною та Першою ливарною - 15 червня. Другий етап - на ділянці від вулиці Першої ливарної з виїздом на Набережну магістраль – поки залишається проектом, реалізація якого залежить від наявності фінансування.