У Запоріжжі обговорили питання надання землі учасникам АТО

23.05.2019 17:30

У малій залі Запорізької міської ради відбулось чергове засідання комісії з розгляду заяв учасників бойових дій, інвалідів війни та членів сімей загиблих учасників АТО і прирівняних до них осіб, які виявили бажання отримати у власність земельні ділянки.

Зокрема комісія розглянула проблемне питання, яке виникло з виділенням земельних ділянок по вулиці Військбуд. Деякі з них перетинаються з паями Вільнянського району, які зареєстровані в реєстрі речових прав на початку травня 2019 року.

Як розповів заступник директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павло Назаренко, така ситуація виникла через те, що Держгеокадастр в односторонньому порядку припинив обмін інформацією з міськими управліннями стосовно існуючих землекористувачів в адміністративних межах міста. При розробці детальних планів виділення землі учасникам АТО та ООС, а також членам родин загиблих вся необхідна документація була представлена на розгляд представникам Держгеокадастру, жодних зауважень та протестів від цієї структури не було.

Але в процесі оформлення землевпорядної документації з’ясувалось, що частина землі по вулиці Військбуд має землевідведення за рішенням Дружелюбівської сільської ради. Наразі пропонується надати громадянам земельні ділянки в зазначеному масиві, але в інших кварталах, де є вільні земельні ділянки, або в іншому місці.

За підсумками засідання члени комісії визнали необхідність посилити координацію роботи профільних міських управлінь з Держгеокадастром задля уникнення в подальшому подібних ситуацій.