Запоріжжя стало засновником Всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу проектів з екологічного та енергетичного менеджменту

24.05.2019 11:35

Вже третій рік поспіль у Запоріжжі, в рамках проведення спеціалізованого міжнародного екологічного форуму «Еко Форум», проходить Всеукраїнський студентський професійний творчий конкурс проектів з екологічного та енергетичного менеджменту. Засновником конкурсу ще у 2017 році став факультет менеджменту Запорізького національного університету. Конкурс було засновано як міжрегіональний, втім, набувши популярності серед студентства, минулого року він отримав статус Всеукраїнського.

Факультет менеджменту приймав роботи на конкурс з 5 березня по 20 квітня. Проекти проходили перевірку на академічну доброчесність та передавались на оцінювання членам журі. Загальний бал оцінки і визначив фіналістів. Конкурс має чотири номінації: екологічний менеджмент, енергетичний менеджмент, організаційно-економічні заходи безпечності довкілля та еколого-правова освіта.

За словами організаторів, цього року на конкурс надійшло 44 проекти від 64 авторів, 22 проекти потрапили до фіналу. Географія конкурсу значно розширилась. Свої проекти подали студенти вишів з 15 міст України, серед яких Київ, Миколаїв, Херсон, Харків, Кривий ріг, Одеса, Житомир, Івано-Франківськ, Мукачеве, Полтава, Вінниця, Суми, Запоріжжя та інші.

Фінал конкурсу відбудеться під час проведення "Еко Форуму", 31 травня о 10 годині у виставковому центрі «Козак-Палац» на другому поверсі у конференц-залі. Студенти презентуватимуть свої проекти та відповідатимуть на питання, після чого журі визначить переможців. У складі журі кандидати технічних, економічних, юридичних та медичних наук вишів Полтави, Києва, Херсона, Харкова, Маріуполя, Запоріжжя, а також представники керівництва підприємств «Запоріжсталь» та «Укрграфіт», відповідальні за збереження навколишнього середовища.

Фіналісти конкурсу отримають Дипломи "Еко Форуму" та Почесні грамоти Запорізького національного університету. Призери конкурсу будуть нагороджені Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України.