У Запоріжжі планують придбати кілька десятків нових автобусів і електробусів

30.08.2017 17:10

Сьогодні проходить двадцята сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесені близько сотні питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Серед них питання житлово-комунального господарства, розвитку міської інфраструктури, роботи громадського транспорту, освіти, охорони здоров'я і так далі.

У перерві сесії міський голова Володимир Буряк відповів на питання журналістів. Зокрема представників ЗМІ зацікавили плани міської влади щодо розвитку транспортної інфраструктури, оновлення рухомого складу громадського транспорту в Запоріжжі.

Міський голова нагадав, що оновлення рухомого складу громадського транспорту в Запоріжжі проводиться за рахунок різних джерел. Реалізується програма «Запорізький трамвай». Перший з зібраних в нашому місті трамваїв вже вийшов на лінію. Цього року буде зібрано ще три трамваї, в планах на наступний рік - п'ять трамвайних вагонів. Також проводиться капітальний ремонт трамваїв і тролейбусів. Однак місту потрібні і автобуси великої місткості для заміни маршруток.

Кілька питань, пов'язаних із закупівлею таких автобусів, розглядаються на сьогоднішній сесії. Зокрема планується передбачити додаткові кошти на закупівлю 35 автобусів великої місткості на умовах фінансового лізингу.

Також запускається механізм, який дозволить закупити в подальшому ще 55 автобусів великої місткості та 10 електробусів в рамках проекту «Міський громадський транспорт України», який Україна реалізує спільно з Європейським інвестиційним банком. Запоріжжя бере участь у програмі. Міністерство фінансів України визнало за можливе надати «Запоріжелектротрансу» кредит Європейського інвестиційного банку для придбання автобусів і електробусів.

- Ми працюємо відразу за кількома напрямками. Це збірка нових трамваїв, капітальний ремонт рухомого складу електротранспорту, придбання автобусів великої місткості. В результаті реалізації всіх цих проектів Запоріжжя зробить значний крок у розвитку громадського транспорту, оновлення рухомого складу, - зазначив Володимир Буряк.