Заводський район Запоріжжя відзначає День народження

24.05.2019 17:57

50 років з дня заснування відзначає Заводський район Запоріжжя. Урочистий захід з цієї нагоди відбувся в ПК «Молодіжний». У ньому взяли участь представники районної влади, депутати обласної та міської рад, заслужені працівники району, керівники підприємств, кращі представники сфер промисловості, освіти, медицини, культури, жителі району.

На урочистий захід були запрошені найбільш соціально-активні жителі Заводського району, які працюють в різних сферах: промисловості, медицини, освіти, культури, житлово-комунального господарства тощо. У заході взяв участь голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Андрій Баєв.

- 50 років - це історія. Але ця історія почалася набагато раніше, тоді, коли на цьому місці біля Дніпра утворилося поселення Павло-Кічкас. Спочатку це було просто поселення в Олександрівську, потім було будівництво проммайданчика і 50 років тому народився Заводський район. Заводський район - це не просто будинки, вулиці і інфраструктура, це перш за все, люди, які створюють славу Заводського району, люди які відновлювали проммайданчик, які наполегливо працювали протягом усього часу. Ви зробили славу не тільки Заводському району, а й місту Запоріжжю, і всієї металургійної галузі України. Протягом останніх 4 років робота міської ради, робота районної адміністрації була налаштована на те, щоб зробити район чистішим більш комфортним, більш сучасним, більш безпечним. Багато чого зроблено, але попереду ще чимало роботи. Напрямки найрізноманітніші: починаючи від ремонту внутрішньоквартальних доріг, обрізки дерев і закінчуючи відселенням людей зі старого житла. Я вітаю всіх вас з 50-річчям Заводського району, бажаю всім заводчанам міцного здоров'я, благополуччя та реалізації задуманих планів, - сказав Андрій Баєв.

В ході заходу, за багаторічну, сумлінну працю, ініціативу і відповідальність, великий особистий внесок у соціально-культурний розвитку району та з нагоди 50-річчя від дня заснування Заводського району, найбільш соціально-активні жителі району були нагороджені Почесними грамотами виконавчого комітету Запорізької міської ради .

Подарунком для присутніх став святковий концерт, в програмі якого - кращі хореографічні постановки, танцювальні та вокально-інструментальні номери, підготовлені творчими колективами району.