У Міжнародному аеропорту «Запоріжжя» почнуть оновлювати радіотехнічне обладнання

30.08.2017 17:35

На сьогоднішній сесії міської ради планується виділити шістнадцять мільйонів гривень на заміну радіотехнічного обладнання навігації та посадки повітряних суден Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Це один з елементів міської програми розвитку запорізького аеропорту.

Відповідаючи під час перерви сесії міської ради на запитання журналістів, міський голова Володимир Буряк розповів про причини підготовки такого проекту і ситуації з початком будівництва нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя».

- Встановлене в нашому аеропорту радіотехнічне обладнання навігації і посадки повітряних суден дійсно потребує заміни. Це обов'язкова вимога до міжнародного аеропорту. Сьогодні ми виділяємо кошти на початок робіт. Ще одинадцять мільйонів гривень аеропорт виділить за рахунок власних доходів, - сказав Володимир Буряк.

Відзначимо, це лише перший етап оновлення зазначеного обладнання. Надалі фінансування проекту буде продовжено. Також в планах початок будівництва пасажирського терміналу, продовження установки огорожі навколо аеропорту, яка необхідна за вимогами безпеки.

Міський голова також нагадав, що у вересні буде визначений підрядник будівництва нового пасажирського терміналу в Запорізькому аеропорту. Проводяться міжнародні торги. Заявилися кілька учасників. На середину вересня заплановане розкриття конкурсних пропозицій.

Відзначимо, до учасників торгів пред'явлені серйозні вимоги. Це повинні бути підприємства, які мають досвід будівництва подібних терміналів, не обов'язково в Україні, а й в інших країнах. Термінал планується оснастити найсучаснішим обладнанням.

Проект будівництва терміналу без зауважень пройшов узгодження в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, в Міністерстві економіки. На сьогодні документація знаходиться в Міністерстві юстиції для підготовки розпорядження Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, яким буде дано дозвіл на здійснення цього проекту.