Володимир Буряк повідомив про плани реконструкції «Дубового гаю», площ Запорізької та Фестивальної

27.05.2019 13:43

Затверджено проектну документацію реконструкції парку «Дубовий гай» (перша черга будівництва). Це питання розглядалося на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Запорізької міської ради. Міський голова Володимир Буряк наголосив, що це серйозний проект, реалізація якого потребує багато часу та залежатиме від можливостей бюджету міста. Також міський голова проінформував про реалізацію низки інших проектів.

Центральний парк культури та відпочинку «Дубовий гай» вже давно потребує реконструкції. Було проведено Всеукраїнський конкурс, де обрано кращу концепцію цієї реконструкції. Розпочалася розробка проектної документації. Сьогодні на засіданні виконавчого комітету було затверджено проектну документацію першої черги робіт.

Міський голова Володимир Буряк наголосив, що це потрібний крок для того, щоб у подальшому розпочати заплановані роботи. Однак строки початку та завершення реконструкції залежатимуть від можливостей бюджету міста. Відзначимо, площа парку більше 54 гектарів. Проектна вартість першої черги робіт складає 381 мільйон гривень.

- Перша черга стосується так званої історичної частини парку. Також планується замінити та прокласти необхідні інженерні мережі по всьому парку. Зрозуміло, що проект масштабний. Ми не зможемо його реалізувати за два-три роки. Строки початку та виконання робіт залежатимуть від можливостей бюджету, - зазначив Володимир Буряк.

Реконструкція парку розбита на кілька етапів. Також планується виконати благоустрій прилеглих до «Дубового гаю» територій. Володимир Буряк також нагадав, що цього року буде завершено реконструкцію проспекту Маяковського. Також планується розпочати реалізацію низки інших проектів.

Серед них реконструкція скверу Піонерів. Початок першого етапу реконструкції площі Фестивальної, де передбачено співфінансування за рахунок міського бюджету та коштів комбінату «Запоріжсталь».

Має розпочатися і реконструкція площі Запорізької. Зараз завершується коригування проектної документації. Після всіх погоджень перший етап реконструкції має стартувати вже у поточному році.