У Запоріжжі затвердили розміри внесків на обслуговування та заміну лічильників теплової енергії та води

27.05.2019 14:55

Сьогодні на засіданні виконкому було затверджено внесення змін до інвестиційної програми концерну «Міські теплові мережі» та розміри внесків на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку теплової енергії та води.

В рамках інвестиційної програми концерн «Міські теплові мережі» за власні кошти здійснює реконструкцію та технічне переоснащення окремих ділянок теплових мереж. Стратегічною програмою передбачено укрупнення централізованого теплопостачання та закриття малоефективних котелень з перепідключенням споживачів до центральних та районних котелень. Перший етап - будівництво теплових мереж від котельні по вул. Глісерній, 14а до котельні по вул. Святого Миколая, 79а. У зв’язку з уточненням планових обсягів виконання програми прийнято рішення включити реконструкцію теплових мереж від котельні по вул. Святого Миколая,79а до котельні по вул. Базарній, 15. Остання буде перепрофільована в центральний тепловий пункт.

Також під час засідання було затверджено розміри внесків на обслуговування та заміну вузлів комерційного обліку. Внески за обслуговування та заміну вузлів обліку - це регулярні платежі, визначені окремо для кожної будівлі, що враховують планові витрати операторів зовнішніх інженерних мереж, пов’язані із обслуговуванням та заміною вузлів комерційного обліку за кожною комунальною послугою. Сплата щоквартальних внесків обумовлена Законом України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Концерн «Міські теплові мережі» підготував розрахунок розміру внесків за заміну вузлів комерційного обліку на частину будівель, по яких розрахована вартість обмінного фонду. У зв’язку з коригуванням обсягу окремих витрат, пов’язаних з обслуговуванням вузлів комерційного обліку, здійснено перерахунок цих внесків. Коригування виконано окремо для кожної будівлі, виходячи з планованих витрат концерну «МТМ» на обслуговування відповідного вузла комерційного обліку (їх складових частин). Також скориговано розмір внесків на заміну вузлів комерційного обліку задля формування та підтримання 15-відсоткового обмінного фонду лічильників на період повірки або заміни. Розмір внесків становить у середньому від 1 до 11 грн на квартал з приміщення.