На сесії Запорізької міської ради внесено зміни до програми «Освіта на 2016 - 2018 роки»

30.08.2017 17:50

Сьогодні відбулася сесія міської ради. У програму «Освіта на 2016-2018 рр.» внесені зміни.

З 1 вересня в приміщеннях школи №3 не проводитимуться заняття. Одна з найстаріших шкіл в Запоріжжі, яка розташована в Олександрівському районі, була побудована в 1886 році, більше 130 років тому. Після цього до школи прилаштовували інші приміщення, в 1948 році її відновили після пожежі, що сталася під час війни. Сьогодні школа знаходиться в аварійному стані.

На початку серпня міський голова Володимир Буряк провів виїзну нараду на території школи. За результатами наради, щоб не ризикувати життям і здоров'ям дітей, викладачів, міський голова прийняв рішення, що з 1 вересня заняття в школі №3 проводитися не будуть. Необхідно розробити проект реконструкції цього навчального закладу. Фактично тут буде побудована нова школа. Володимир Буряк доручив підготувати проект рішення на підготовку необхідної проектної документації. Це питання розглядалося на двадцятій сесії міської ради.

Для розробки проектної документації та організації служби замовника необхідно виділення коштів в розмірі 1 млн. 554 тис. 466 грн. Депутати підтримали рішення про виділення необхідної суми.

Також з метою не допустити виникнення аварійних ситуацій, які можуть привести до руйнування навчальних закладів було виділено додатково 800 тис. грн. на проведення аварійних ремонтів в освітніх установах.

Додаткові кошти в розмірі близько 2 млн. 472 тис. грн. були виділені на проведення реконструкції дошкільного навчального закладу № 144 в Комунарському районі.