У Запоріжжі реалізують програму підготовки «старого житла» до осінньо-зимового сезону

30.08.2017 18:25

На сьогоднішній сесії міської ради з бюджету Запоріжжя виділено три мільйони гривень на підготовку «старого житла» до осінньо-зимового періоду.

Відзначимо, в Запоріжжі налічується десятки житлових будинків, що відносяться до категорії «старе житло». Переважно вони розташовані в Олександрівському та Заводському районах.

На даний момент триває підготовка житлового фонду до осінньо-зимового періоду, опалювального сезону. Одне з проблемних питань - підготовка «старого житла». Необхідно виконати значний обсяг робіт, які зазвичай проводяться за рахунок квартплати, яку вносять мешканці. Однак якщо включити всі ці витрати в тариф, то квартплата значно зросте.

У зв'язку з цим міський голова Володимир Буряк доручив профільному заступнику і департаменту з управління житлово-комунального господарства міської ради оперативно розробити заходи з підготовки «старого житла» до зими, передбачивши необхідне фінансування з міського бюджету, щоб не перекладати додаткове фінансове навантаження на «гаманці» мешканців.

Під час сьогоднішньої сесії на реалізацію програми з міського бюджету було виділено три мільйони гривень на підготовку старих будинків до осінньо-зимового періоду та опалювального сезону.