У Шевченківському районі з’являться дві нові вулиці

29.05.2019 17:55

Сьогодні в ході 40-ї сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили два проекти рішення про найменування вулиць у Шевченківському районі.

Вулицею Безіменною відтепер буде називатись дорога, яка з’єднує вулицю Чарівну та вулицю Іванова. Відповідне рішення прийнято у зв’язку з тим, що існує подвійність назв провулків у Шевченківському та Комунарському районах міста Запоріжжя. Рішенням Запорізької міської ради від 28.11.2018 №23 було перейменовано провулок Безіменний в Шевченківському районі, але прийняття даного рішення не принесло бажаних результатів через неможливість внесення вищезазначеного рішення в словник Єдиних та Державних реєстрів.

Зважаючи на це та враховуючи неодноразові звернення громадян, Шевченківська районна адміністрація запропонувала найменувати вулицею Безіменною дорогу, яка з’єднує вулицю Чарівну та вулицю Іванова, а назву провулку Безіменного в Комунарському районі міста Запоріжжя залишити без змін.

Вулиця Лозова з’явиться у новому кварталі забудови в районі провулка Архангельського. Тут побудовані житлові будинки і господарські споруди на раніше відведених земельних ділянках, та фактично мешкають забудовники та їхні сім’ї. Відповідно дорогу, яка розташована в кварталі нової забудови між земельними ділянками з будівельними номерами 41,40,39,38,37,36,35,34 та 49,48,47,46,45,44,43,42 по провулку Архангельському, пропонується найменувати вулицею Лозовою.

Депутати підтримали ці пропозиції.