Запорізька міська рада дала добро на оновлення рухомого складу КП «Водоканал» та Концерну «МТМ»

29.05.2019 17:35

29 травня на сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили проекти рішень про надання дозволу Концерну «Міські теплові мережі» та комунальному підприємству «Водоканал» на оновлення рухомого складу через фінансовий лізинг.

На сьогоднішній день на балансі КП «Водоканал» знаходиться автотракторна техніка в незадовільному технічному стані. На об'єкті «мулові ставки» ЦОС-1 та ЦОС-2 для очищення мулових карт використовується морально і технічно застаріла спеціалізована техніка, яка має низьку швидкість завантаження, високий рівень споживання паливно-мастильних матеріалів, низьку ефективність використання робочого часу через постійні поломки вузлів та агрегатів.

Ремонтувати таку техніку економічно не доцільно. Назріла необхідність придбати нову автотранспортну та спеціалізовану техніку, а саме: 13 легкових автомобілів, 2 самоскидів вантажопідйомністю 12 тонн, 1 гусеничний екскаватор з довгою стрілою, 1 колісний екскаватор, 1 бульдозер, 1 фронтальний навантажувач.

Аналогічний запит на оновлення техніки і в Концерну «Міські теплові мережі». У зв’язку з незадовільним технічним станом та недоцільністю ремонту Концерн потребує заміни легкової автомобільної техніки у кількості 4 одиниці. Також через тривалий (більше 30 років) термін експлуатації та недоцільність ремонту підприємство має намір придбати 3 автомобілі спецтехніки КРТМ, 8 вантажно-пасажирських автомобілів на 6 місць, бортовий або тентований кузов та 4 екскаватора-навантажувача, один з яких повинен бути обладнаний навісною дорожньою фрезою, а інший гідромолотом.

Придбання даної техніки дасть можливість КП «Водоканал» та Концерну «МТМ» підвищити ефективність виробництва робіт, економно і раціонально використовувати ПММ, своєчасного надавати послуги з водо- та теплопостачання населенню міста.