У Запоріжжі заявили про готовність до Еко Форуму

28.05.2019 16:38

29-31 травня у виставковому центрі «Козак-Палац» відбудеться третій спеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум Еко Форум - 2019. Сьогодні на території проведення заходу йде активна підготовка. Ступінь готовності перевірили організатори, журналісти та представники міської влади.

Цього року в Еко Форумі візьмуть участь понад 120 провідних експертів у сфері екології України та зарубіжжя. Запоріжжя чекає гостей - представників міжнародних організацій з Німеччини, Франції, Канади, Чехії. До партнерської участі в форумі залучені представники проекту ПРОМІС та Асоціації міст України.

Організатори стверджують, що захід зацікавить не лише експертів галузі, а й звичайних містян. Діятиме 16 локацій, які презентують такі теми: озеленення міста, екологічний моніторинг, боротьба з карантинними рослинами, зона майстер-класів з еко-продуктами, дитяча локація, еко-туризм, експозиція малих та середніх підприємств і т.п.

Тематично Еко Форум буде розбитий на три блоки - екологія і бізнес, екологія і місто, екологія і городяни. А за спеціалізацією - на 20 тематичних потоків (секції, воркшопи, майстер-класи, семінари, тренінги тощо).

Напередодні відкриття форуму у виставковому центрі «Козак-Палац» проходять фінальні приготування: встановлюють локації, проводять генеральне прибирання, інструктують учасників.

Організатори заходу приїхали, щоб проконтролювати процес підготовки та анонсувати журналістам, чого очікувати на відкритті форуму. Він стартує завтра, 29 травня, з 10-ї ранку. Офіційне відкриття - о 12.00. На відкритті будуть підписані відразу кілька меморандумів, спрямованих на поліпшення екологічної обстановки в місті.

- Еко Форум - це майданчик для обміну досвідом між громадськістю, великими промисловими підприємствами, громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування, територіальними громадами. Цей захід став знаковим для України. Такого масштабного форуму, як у нас в Запоріжжі, більше немає в жодному іншому місті, - сказав радник міського голови Запоріжжя Валерій Еделєв.