У Запоріжжі впровадять сучасну систему управління зовнішнім освітленням

30.08.2017 18:35

В ході двадцятої сесії Запорізької міської ради, яка проходить сьогодні, були внесені зміни до міської програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою Запоріжжя. Зміни стосуються фінансування ремонту доріг, утримання зелених насаджень, мереж зовнішнього освітлення, нанесення зовнішньої розмітки і так далі.

Зокрема три з половиною мільйона гривень додатково направлено на утримання і поточне обслуговування мереж зовнішнього освітлення (поточний ремонт світильників, заміна ламп зовнішнього освітлення).

В умовах зростання цін на електроенергію, в тому числі і для зовнішнього освітлення, в Запоріжжі реалізуються енергозберігаючі заходи, спрямовані на скорочення енергоспоживання. Зокрема на сьогоднішній сесії понад півмільйона гривень виділено на впровадження сучасної п'ятиступінчастої системи управління зовнішнім освітленням.

За інформацією фахівців реалізація цього проекту дозволить вже за три місяці цього року, починаючи з 1 жовтня, заощадити більше 360 тисяч кіловат електроенергії на суму близько 756 тисяч гривень.