Володимир Буряк пропонує підтримати участь аеропорту у міжнародному проекті

29.05.2019 14:38

На початку 40-ї сесії Запорізької міської ради міський голова Володимир Буряк зупинився на низці важливих питань, які сьогодні розглядатимуться. Вони стосуються зокрема запорізького аеропорту, житлово-комунального господарства, медицини, підтримки обдарованої молоді.

У своєму виступі міський голова Володимир Буряк також запропонував прийняти рішення про участь Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» у спільному проекті Міністерства інфраструктури України, Глобального інфраструктурного фонду, Міжнародної фінансової корпорації, Європейського банку реконструкції та розвитку.

Міністерство інфраструктури України висловило зацікавленість у проведенні дослідження перспектив залучення фінансування, експертиз з приватного сектору для відновлення, розвитку українських аеропортів. Дослідження фінансуватиметься за рахунок коштів Глобального інфраструктурного фонду. Запорізький аеропорт висловив бажання взяти участь у цьому проекті.

- Вважаю, що рішення необхідно прийняти. У перспективі це дозволить отримати можливість залучати інвестиційні кошти для розвитку запорізького аеропорту, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова нагадав, що будівництво пасажирського терміналу аеропорту продовжується згідно з графіком. Є всі передумови говорити про його завершення у 2019 році, як і планувалося.

Відкриваються нові рейси. Так, з 25 травня розпочав роботу ще один регулярний рейс, який з’єднує наше місто з Європою - Запоріжжя-Барселона. Авіакомпанії зацікавлені у відкритті додаткових рейсів з Запоріжжя, зокрема SkyUp Airlines.