У Запоріжжі планують отримати кошти на термомодернізацію 60 навчальних та медичних закладів і придбати 1000 контейнерів для сміття

29.05.2019 15:22

Запоріжжя досить давно співпрацює з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Європейським інвестиційним банком для залучення кредитних коштів для термомодернізації бюджетних установ. Міський голова Володимир Буряк нагадав, що це дозволить термомодернізувати 60 бюджетних установ. Серед них 53 освітніх заклади і 7 - медичних. Прийняття рішення про здійснення місцевого запозичення для реалізації цього проекту - ще один важливий крок у цьому напрямку.

У результаті в перспективі місто зможе отримати кредит на 22 роки, з пільговим періодом погашення основної частини боргу у 5 років під 2,5% річних. Сума позики складе понад 15,3 мільйони євро.

- Кредит на досить вигідних умовах. Зрозуміло, що більшість коштів місто отримає вже наступного року. Однак якщо всі питання будуть вирішені, то першу частину грошей отримаємо вже цього року. Трохи більше 300 тисяч євро. Це дозволить розпочати реалізацію програми вже у 2019 році, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що ще одним важливим проектом рішення є погодження інвестиційної програми ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» на 2019 рік. Це кошти так званої інвестиційної частини тарифу, які підприємство має витратити на розвиток свого виробництва, підвищення якості надання послуг.

Зокрема минулого року за ці кошти підприємство придбало близько 1 тисячі сучасних металевих контейнерів для сміття. У рамках Меморандуму, підписаного виконкомом та «Вельтум-Запоріжжя», закуплені та вже працюють 6 спеціалізованих автомобілів.

У планах на 2019 рік – придбання ще тисячі контейнерів. Також планується закупити бульдозер для роботи на полігоні ТПВ.