Володимир Буряк вважає, що місту потрібен сучасний ангіограф, а олімпійцям – допомога з бюджету міста

29.05.2019 15:31

Ще одне важливе питання сьогоднішньої сесії стосується сфери охорони здоров’я - придбання ангіографа для одного з медичних закладів Запоріжжя. Раніше це медичне обладнання планувалося придбати на принципах співфінансування обласного та міського бюджетів. Однак депутати обласної ради змінили своє рішення.

На думку міського голови Володимира Буряка, ангіограф Запоріжжю потрібен, тому купувати його вирішили за кошти бюджету міста. У квітні міський голова доручив знайти джерела фінансування та на травневу сесію підготувати проект рішення про придбання ангіографа. Сьогодні у програмі охорони здоров’я передбачене виділення 22,5 мільйонів гривень на купівлю ангіографа.

- Таке обладнання нам необхідне для покращення медичного обслуговування запоріжців. Зможемо його використовувати на базі одного з медичних закладів Запоріжжя, - підкреслив Володимир Буряк.

Також міський голова запропонував підтримати внесення змін до програми підтримки обдарованої молоді. У результаті за рахунок коштів бюджету міста отримуватимуть допомогу запорізькі олімпійці, які є кандидатам на поїздку на літні Олімпійські ігри в Токіо. На час підготовки до Олімпіади в Токіо кожен запорізький олімпієць отримуватиме щомісячну виплату у 5 тисяч гривень.

Зараз у Запоріжжі нараховується 15 кандидатів на участь в Олімпіаді. За час до Олімпіади кількість кандидатів може змінитися. Після включення Міністерством спорту додаткових запорізьких спортсменів до списку кандидатів вони також зможуть отримувати виплати. Звісно, лише після внесення міністерством змін до відповідних списків.

- Виплати можна буде розпочати вже з липня. З урахуванням банківських витрат загальна сума складе понад 450 тисяч гривень, - сказав Володимир Буряк.