У Заводському районі триває покіс трави

30.05.2019 13:05

Косарі привели до ладу газони вздовж огорож приватого сектора на перетині вулиць Демократичної, Травневої та Соснової. Підрядна організація, обрана за результатами проведених торгів, бур’ян викошує на безгосподарчих і внутрішньоквартальних ділянках.

Працюють підрядники з середини травня. Вже впоралися більш, як з 10 га території. Загалом, в межах району заплавновано привести до належного стану понад 72 га зелених зон внутрішньокварталок. На це передбачено 1 млн. 600 тис. грн. Ще 200 тис. грн. спрямують на облагородження майже 9 га безгосподарчих територій.

- Підрядна орагнізація працює щоденно, попередньо визначаючи найбільш занедбані зелені зони – тобто ті, де забур’яненість найвища. Звертаємо увагу і на дзвінки, які надходять від жителів району на телефонну «гарячу лінію». За поточний тиждень їх було 2. Люди скаржаться на появу амброзії. Це один із найнебезпечніших бур’янів-алергенів, - зазначив заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак.

Косарі користуються мотокосами, після цього траву згрібають до купи і вивозять на полігон. 

- Роботи виконуємо у спеку, тим не менш, хлопці працюють і долають проблему засміченості зелених зон. Опади теж впливають на продуктивність. Дощ пройшов і трава піднялася на 30-40 см, у той час, які після скошення її рівень має сягати 5 см, - додав бригадир бригади газонокосильнків ФОП «Санін» Ігор Корсік.

Роботи у Заводському районі триватимуть до вересня включно.