В одній із запорізьких багатоповерхівок після довгого простою запрацювали ліфти

30.05.2019 16:40

В Олександрівському районі Запоріжжя в будинку по вул.Українська, 4 запрацювали ліфти, які стояли протягом півтора місяця. У ліфтів закінчився 25-річний термін експлуатації, тому далі користуватися ними було заборонено. За вирішення проблеми взялися представники КП «Наше місто» - вони отримали будинок в господарювання на початку квітня. Насамперед замінили важливі запчастини в ліфтовій системі, що продовжило термін експлуатації на 4 роки.

Будинок по вул.Українська, 4 - дев'ятиповерховий. Півтора місяці тут не працювали ліфти. Їх подальша експлуатація була неможливою, оскільки закінчився 25-річний термін роботи – ліфти були аварійно небезпечними.

Жителі верхніх поверхів згадують - відчували великі незручності, поки ліфти не працювали.

- Цей час переживали катастрофічно, тому що на верхніх поверхах живуть молоді мами з маленькими дітьми, літні люди. Деякі пенсіонери не могли довгий час вийти з дому на вулицю - просили сусідів, щоб вони скупилися їм в магазині. Кілька разів швидка приїжджала з лікарями, бо жителі верхніх поверхів не могли вийти з дому і прийти в лікарню самостійно, - розповіла журналістам Людмила Грунвальдс, голова будинкового комітету по вул.Українська, 4.

Комунальне підприємство «Наше місто» уклало договір з мешканцями на управління будинком на початку квітня. Через те, що питання з ліфтами стояло гостро, представники КП одразу взялися за вирішення цієї проблеми. Підприємство домовилось з компанією, що обслуговує ліфти - «Сансет», і вони зайнялися ремонтом в розстрочку. В результаті - вдалося продовжити термін служби ліфтів до 2023 року.

- З огляду на те, що будинок дев'ятиповерховий, виникло питання, як людям підніматися. Ліфтами, де вийшов термін експлуатації, користуватися не можна. Вони повинні були б стояти, а жителі відчували б серйозні незручності. Виконали профілактичні роботи, пов'язані з безпекою експлуатації ліфта. Завдяки цьому, продовжили термін експлуатації, - розповів генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

У ліфтах виконали ремонт редуктора, приводу ліфта, заміну тяг, кріплень, канатів протидії, заміну обмежувачів швидкості і лампочок. Два з трьох ліфтів вже працюють. Ще один - в процесі ремонту. Його планують запустити у вересні поточного року.

Також разом з мешканцями представники КП «Наше місто» погодили перелік комунальних проблем, якими потрібно зайнятися найближчим часом. Вирішили, що це буде ремонт панельних швів.