Збільшено фінансування ремонту запорізьких доріг

30.08.2017 18:45

На поточний ремонт запорізьких доріг додатково виділено 88 мільйонів гривень. Таке рішення було прийнято на двадцятій сесії Запорізької міської ради.

Відзначимо, другий рік поспіль в Запоріжжі реалізується масштабна міська програма ремонту доріг, яка включає в себе не тільки основні магістралі, а й «внутрікварталку», дороги приватного сектора. Основна увага приділяється середньому і капітальному ремонту.

За розрахунками фахівців, для приведення в порядок запорізьких доріг необхідно ще п'ять-шість років. Це пов'язано як з наявними обсягами фінансування, так і з виробничими можливостями шляхових підприємств, що працюють в Запоріжжі.

Однак стан значної частини дорожнього покриття продовжує залишатися незадовільним, адже багато ділянок вже давно не ремонтувалися. Ці дороги просто не можуть кілька років очікувати капітального або середнього ремонту. У цій ситуації єдиний вихід - виконати поточний ремонт, щоб продовжити термін їх безпечної експлуатації, не допустити подальшого руйнування в зимовий період. Саме тому було вирішено виділити додаткове фінансування на поточний ремонт доріг.

Також 3,8 мільйона гривень направлено на придбання спеціальної техніки для комунального підприємства «ЕЛУАШ». Планується купити підмітально-вакуумну машину для прибирання доріг, тротуарів, машину для ямкового ремонту доріг, багатофункціональний автомобіль, відбійні молотки, гідромолот та інше.

Відзначимо, придбання нової техніки і обладнання сприятиме підвищенню ефективності роботи «елуашівців». Зокрема, за підрахунками фахівців, використання нової вакуумно-підмітальної машини замість ручного прибирання дозволить за рік зекономити понад 600 тисяч гривень.