Міська влада Запоріжжя веде переговори з 15 авіакомпаніями для розширення географії польотів із запорізького аеропорту

30.05.2019 16:50

Сьогодні, 30 травня, в Агентстві регіональних ініціатив пройшла прес-конференція у форматі «круглого столу» на тему: «Відкриття туристичного сезону: нові напрямки, тренди, ситуація в аеропорту».

Захід зібрав широке коло компетентних людей: перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок, директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський, менеджер з директор представництва авіакомпанії Turkish Airlines у Запоріжжі Шенол Сакаллі, регіональний менеджер авіакомпанії МАУ Юлія Картамишева, керівники запорізьких турагентств Наталія Величко, Олена Рудоман і Олександр Суркіс.

Центральною темою обговорення очікувано став розвиток запорізького Міжнародного аеропорту як вирішального чинника в розвитку як туристичного бізнесу міста, так і його партнерської привабливості.

- Наш аеропорт - це і ворота, і візитка міста, це перше враження про нього. Тому розвиток міжнародного аеропорту сприяє не тільки розквіту туризму і туристичного підприємництва, а й розвитку самого Запоріжжя. Нинішній аеровокзал побудовано в 1965 році, він жодним чином не передбачав міжнародних перельотів. Будівництво нового терміналу аеропорту, яке вже добігає кінця, дасть поштовх розвитку багатьох галузей міської інфраструктури. Пасажири побачать сучасний термінал, автоматизацію і спеціалізовану техніку. Але я хочу наголосити на тому, чого вони не побачать: наш аеропорт перейшов на нові міжнародні стандарти фінансової звітності. Розширюється географія польотів, з'являються нові рейси, нас уже починають впізнавати на міжнародній конференції авіаперевізників. Це високий рівень, і ми його досягли, - зазначив перший заступник міського голови Запоріжжя Сергій Мішок.

Як розповів директор КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Віктор Біскупський, цього року пасажироперевезення зросли в середньому на 14% в порівнянні з 2018 роком. На сьогоднішній день географія польотів із Запоріжжя така: Стамбул - 11 раз на тиждень, Варшава - 4 рази на тиждень (незабаром буде 6), Бургас - 2 рази на тиждень, Мінськ - щодня, Барселона - 2 рази на тиждень, і постійні чартерні рейси в Анталью, Шарм-ель-Шейх, Даламан (новий напрямок до Туреччини).

Представники турагентств і авіакомпаній були одностайні в тому, що розвиток запорізького аеропорту прямо пропорційний розвитку запорізького туристичного бізнесу. Перспективи нових можливостей аеропорту дають змогу відкривати нові рейси і відповідно закордонний відпочинок містян стає доступнішим і різноманітнішим.

Сергій Мішок повідомив, що міська влада Запоріжжя зараз веде переговори з 15 авіакомпаніями для значного розширення географії польотів. Можна сказати, що місто вчасно виступило з ініціативою реконструкції аеропорту та будівництвом нового терміналу та скористалося шансом зайняти ключове місце серед українських міст з аеропортами.