Володимир Буряк повідомив про відкриття реконструйованої частини Правобережного пляжу

31.05.2019 09:48

1 червня розпочне працювати реконструйована частина Правобережного пляжу. Про це повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Правобережний пляж до початку робіт знаходився під загрозою зникнення, адже його розмивали води Дніпра. У результаті площа пляжу постійно зменшувалася. На деяких ділянках фактично не залишилося піску. Для того щоб врятувати одне з улюблених місць відпочинку громадян минулого року було прийняте рішення про проведення реконструкції. Проект розбито на три черги. На даний момент завершено першу чергу робіт, які виконувались на лівій частині пляжу.

Реконструкція лівої частини Правобережного пляжу стартувала минулого року. Головна мета робіт – врятувати пляж від зникнення та виконати його благоустрій.

Тут замінили пісок, збільшивши площу пляжу. У торцевій частині виконане відсипання бутовим каменем. Це повинно захистити пляж від розмивання дніпровськими водами. Змонтовано підпірну стінку з влаштуванням пандусу, а також дощову каналізацію.

Збудовано тротуар у верхній частині пляжу. Встановлено лавки та урни, спортивні тренажери та тенісні столи, модульну споруду для медпункту. В наявності малі архітектурні форми – кабінки для перевдягання, тіньові навіси. За дорученням міського голови привели до ладу фасад рятувальної станції та розташовану поряд з нею огорожу.

Відзначимо, виконання робіт знаходилося на особистому контролі міського голови Володимира Буряка, який регулярно проводив тут виїзні наради. Міський голова повідомив про відкриття реконструйованої частини Правобережного пляжу на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук».

1 червня об 11:00 на Правобережному пляжі розпочнеться свято для запоріжців.