Олександрівський район Запоріжжя відсвяткував 84-ту річницю утворення

31.05.2019 11:05

30 травня в Запорізькому академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Магара відбулися урочисті заходи з нагоди річниці утворення Олександрівського району. На свято були запрошені почесні гості, представники влади, депутати, видатні мешканці району, ветерани праці та молодь.

Присутніх привітали з річницею керуючий справами виконкому Запорізької обласної ради Володимир Подорожко, керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович, голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий, а також попередній очільник району Костянтин Вайтаник. Найкращих працівників району різних галузей було відзначено нагородами.

- Шановні олександрівці! Щиро бажаю нашому району стабільності і процвітання, а всім його мешканцям - міцного здоров'я, більше добрих і радісних подій, щастя, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні! Нехай у ваших домівках завжди панують мир, тепло і затишок, - сказав Олександр Мостовий.

Цей район заснований на місці старого міста Олександрівська у 1935 році. Тут кожна вулиця, кожен дім дихають старовиною, мають власну історію, тут минуле зустрічається із сьогоденням.

За словами керівництва району, турбота про майбутнє покоління є пріоритетною. Адже на території району розмістилися три університети: Запорізькій національний, Класичний приватний і Запорізька політехніка (Запорізький національний технічний університет), два коледжі, три професійних ліцеї, 12 загальноосвітніх шкіл, 15 садочків, школа мистецтв та музична школа.

Протягом 2016-2017 років у районі збудовано 21 дитячий та 27 спортивних майданчиків. У вересні минулого року відбулося урочисте відкриття скверу Театрального, який став справжньою перлиною Запоріжжя, - відзначив Олександр Мостовий.

Керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович вручив Почесні грамоти виконавчого комітету міської ради працівникам районних закладів освіти та медицини, комунальних підприємств.

- Від імені міського голови Володимира Буряка, від виконкому міської ради, від себе особисто хочу привітати і подякувати всім людям, хто так чи інакше пов'язаний з Олександрівським районом. Хто живе тут, працює, вкладає свою душу і серце в його розвиток. Вітаю всіх нас з тим, що завдяки багатьом поколінням запоріжців Олександрівський район зараз є таким яскравим та цікавим, - сказав Роман Омельянович.

Колектив театру ім. Магара приєднався до побажань та подарував присутнім концерт артистів театру «Viva flamenco».