На Еко Форумі в Запоріжжі презентували аматорський фільм «Історія одного пакета»

31.05.2019 16:40

На третьому Запорізькому спеціалізованому міжнародному екологічному форумі Еко Форум - 2019 працює секція «Екологія і люди». В її рамках для відвідувачів форуму відбулися лекції, тренінги, презентації та майстер-класи з питань екології, збереження навколишнього середовища, спорту та здорового способу життя, екотуризму тощо. Організатор роботи секції - громадська організація «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій».

Сьогодні на секції «Екологія і люди» відбулася презентація аматорського фільму «Історія одного пакета». Ця короткометражка була створена студентами факультету журналістики під керівництвом актора і режисера Олександра Онуфрієва. Фільм показує масштабність шкоди для навколишнього середовища, завданої використанням поліетиленових пакетів.

- За нашим напрямом «Екологія і люди» ми в рамках Еко Форуму підготували дуже багато активностей для жителів Запоріжжя і гостей. Хочемо привернути увагу до персональної відповідальності кожного за те, що відбувається навколо нас, і ще раз звернути увагу на те, якої шкоди люди кожної хвилини завдають нашій планеті. Одна з найактуальніших і масштабних проблем - це проблема поліетиленових пакетів. Нам досить просто і зручно ними користуватися, ми не замислюючись їх купуємо, але в масштабах всієї планети - це серйозна катастрофа. Ми вирішили привернути увагу до цієї проблеми, тому і був створений аматорський фільм за участю студентів. Він створений за допомогою актора і режисера Олександра Онуфрієва, - розповіла директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій» Ірайсат Магомедаліева.

Фільм закликає людей перейти на використання екологічних пакетів і відмовитися від поліетиленових, оскільки вони розкладаються сотні років і засмічують довкілля. За словами організаторів секції, цей міні-фільм буде поширюватися в соцмережах, а також візьме участь у фестивалях короткометражних фільмів.