У Запоріжжі вшанували пам'ять військовослужбовців, які загинули в мирний час

03.06.2019 10:38

1 червня в парку Металургів пройшов мітинг, присвячений пам'яті військовослужбовців, які загинули під час виконання службових обов'язків у мирний час.

Біля пам'ятного знака загиблим у мирний час зібралися представники обласної та міської влади, рідні та близькі загиблих, військовослужбовці, представники громадськості, священнослужителі, містяни. Присутні згадували рідних, які не повернулися з армії, а також солдатів, які зараз воюють в зоні проведення Операції об'єднаних сил на сході України

- Вже 25 років поспіль дата 1 червня об’єднує сім’ї військовослужбовців, які загинули в мирний час. У цей день родини загиблих збираються у парку Металургів ім. В. Сацького, щоб вшанувати своїх героїв, які до кінця виконували свій обов’язок. На жаль, зараз до них приєдналися батьки, чиї діти загинули на сході України. Імена героїв назавжди залишаться у наших серцях, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Священнослужителі відслужили молебень за упокоєння душ загиблих воїнів. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, до пам'ятного знаку поклали квіти. Після мітингу для сімей військовослужбовців організували поминальний обід.