На оновленому Правобережному пляжі відкрили купальний сезон

03.06.2019 11:00

У перший день літа після масштабної реконструкції було відкрито Правобережний пляж. Для відпочиваючих організували святкову програму з конкурсами, аніматорами та повітряними кульками.

Правобережний пляж до початку робіт знаходився під загрозою зникнення, адже його розмивали води Дніпра. У результаті площа пляжу постійно зменшувалася. На деяких ділянках фактично не залишилося піску. Щоб врятувати одне з улюблених місць відпочинку громадян минулого року було прийняте рішення про реконструкцію. Проект розбито на три черги. Першу чергу було завершено до початку купального сезону, і вже 1 червня оновлене узбережжя приймало перших відпочиваючих.

- Цей день для мешканців Дніпровського району запам’ятається надовго. Після реконструкції відкрита оновлена частина пляжу. Відтепер мешканці можуть у комфортних умовах відпочивати, засмагати та весело проводити час. Для цього є всі умови - чистий берег з навісами від сонця, кабінки для перевдягання, спортивні тренажери та тенісні столи. Я хочу звернутися до запоріжців з проханням - дбайливо ставитися до оновленого пляжу та не допускати вандалізму, - зазначив голова районної адміністрації по Дніпровському району Костянтин Онода.

На пляжі замінили пісок, торцеву частину відсипали бутовим каменем. Це має захистити пляж від розмивання дніпровськими водами. Змонтована підпірна стінка з пандусом, а також дощова каналізація. У верхній частині пляжу збудований тротуар з лавками та урнами. Встановлені спортивні тренажери та тенісні столи, модульна споруда медпункту. Є кабінки для перевдягання, тіньові навіси. За дорученням міського голови привели до ладу фасад рятувальної станції та розташовану поряд з нею огорожу.

У перший день літа тут із задоволенням проводили час сотні запоріжців, навіть цілими родинами. На честь відкриття пляжу, а також до Міжнародного дня захисту дітей відпочиваючим роздавали повітряні кульки. Маленьких запоріжців розважали аніматори.