У Запоріжжі з розмахом пройшов фестиваль сім'ї

03.06.2019 13:20

Захід, присвячений Дню захисту дітей, в обласному центрі відбувся вже всьоме. Цього разу родинний фест тривав два дні – 1 та 2 червня.

Стартував захід «Парадом щасливих сімей». Святкова колона на чолі з родинами спортсменів рушила від майдану Волі до парку «Дубовий гай».

Урочисте відкриття «Фестивалю сім'ї» відбулося на WI-FI -галявині, де поряд зі святковою атрибутикою була розташована й велика сцена для виступів.

Привітати містян завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Ми досить часто акцентуємо увагу на серйозних речах – питаннях політики, фінансів, інфраструктури, втім, по-справжньому важливими для кожного мають бути дім та сім’я. Сьогодні ми всі об’єдналися задля пропагування та захисту сімейних цінностей. Так, я впевнений, почуватимемося краще й спокійніше. Це не тільки розважальний захід, а й плідна, кропітка праця, націлена на розвиток всієї нації та Запоріжжя зокрема. Тут багато позитивних емоцій та усмішок, чути дитячий сміх. Отже, свято вдалося на славу! - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

Впродовж двох вихідних днів запоріжці відвідали більше 200 локацій. Це різноманітні майстер-класи, ярмарок професій, фотозона та виставка робіт учасників конкурсу малюнків.

Серед новинок – студентське містечко і дозвільні осередки для дітей з обмеженими можливостями та людей похилого віку.

Тільки у перший день фестивалю організатори нарахували близько 25 тисяч учасників. Таку ж кількість вдалося зібрати і минулоріч.

- Офіційна статистика невтішна, маємо на сьогодні більше 65% розлучень, розпадається кожен другий шлюб. У рамках фестивалю ми, по-перше, звертаємо увагу на згуртування родини та необхідність присвячувати їй більше часу – особливо дітям та їх вихованню. Влаштований нами захід - це майданчик, де немає жодної краплі алкоголю, або чогось такого, що пропагує нездоровий і малоактивний спосіб життя, - підкреслив керівник проекту «Фестиваль сім’ї» Дмитро Матюхін.

Розважили гостей свята й концертом - виступами вокальних і танцювальних колективів. Зокрема дітей-вихованців прийомних родин, учнів профтехучилищ і коледжів.

Наостанок організатори підбили підсумки конкурсу малюнків і вручили більше 3000 подарунків переможцям.