Запорожців запрошують проголосувати за проекти «Громадського бюджету»

31.08.2017 13:30

Запорожців запрошують взяти участь в голосуванні для визначення кращих проектів «Громадського бюджету», які в 2018 році профінансують з міського бюджету. Голосування буде проходити з 1 по 30 вересня.

Проект «Громадський бюджет» реалізується в Запоріжжі з 2016 року. Уже другий рік поспіль кожен житель обласного центру має унікальну можливість запропонувати для реалізації за кошти міського бюджету свій власний проект, спрямований на поліпшення зовнішнього вигляду Запоріжжя, умов проживання в місті і так далі.

З 1 по 31 травня городяни подавали для розгляду свої пропозиції. Відбір проектів проводив Координаційна рада з питань Громадської бюджету. У 2017 році на розгляд було подано 152 проекти. Після ретельного аналізу до голосування були допущені 73. Вартість одного проекту може становити до 300 тис. грн, суміщених - до 1 млн грн.

- У цьому році сума на реалізацію «Громадського бюджету» збільшена в два рази в порівнянні з минулим роком, і складе 10 млн. грн. Ми отримали багато цікавих заявок, які мають всі шанси втілитися в життя. Тепер настає дуже важливий момент - голосування за ті проекти, які будуть профінансовані за рахунок коштів міського бюджету. Дуже важлива активність кожного запоріжця, щоб ми могли відчути підтримку жителів міста в реалізації важливих і цікавих проектів. Дуже сподіваємося, що городяни будуть брати активну участь в голосуванні, поставляться з ентузіазмом до цієї ідеї, - розповів начальник управління з питань внутрішньої політики преси та інформації міської ради Володимир Головешко.

Володимир Головешко зазначив, що проголосувати за вподобаний проект може кожен житель Запоріжжя. Зробити це можна в пунктах голосування і через Інтернет на офіційному порталі Запорізької міської влади (www.meriazp.gov.ua) в розділі «Громадський бюджет». Пункти для голосування будуть розміщені в будівлі Запорізької міської ради (пр. Соборний, 206, 1 поверх, кабінет 114 або 115/3, управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради) та в приміщеннях районних адміністрацій Запорізької міської ради в робочий час.

З поданими і відібраними для голосування проектами можна ознайомитися на офіційному порталі Запорізької міської влади (www.meriazp.gov.ua) в розділі «Громадський бюджет».

Як розповіла голова Громадської ради Катерина Акула, з 180 проектів, які були подані в минулому році, переміг 21. Для всіх проектів переможців складена проектна документація, частина з них вже реалізована.

- Варто зазначити, що суттєвою відмінністю цього року стала зміна тематики проектів. У 2016 році було багато шкіл і дитячих садів, проектів житлово-комунальної сфери. У цьому році велика частина ідей стосується благоустрою. До голосування допущені цікаві пропозиції - створення молодіжного хаба «Freedomhub», світломузичний фонтан «Перлина Запоріжжя», проекти благоустрою парків і скверів. Запрошуємо всіх запорожців взяти участь в голосуванні і допомогти зробити наше місто кращим, - зазначила Катерина Акула.