У Хортицькому районі Запоріжжя посеред перехрестя з'явилася клумба

03.06.2019 14:55

У Хортицькому районі Запоріжжя на перетині вулиць Рубана та Дорошенка працівники КП «Зеленбуд» облаштовують круговий автомобільний переїзд. Бригада комунальників висаджує нові рослини, кущі та дерева, готує грунт для гідропосіву.

Перетин вулиць Рубана та Дорошенка - ділянка не центральна для Хортицького району. Однак ця територія потребувала уваги працівників комунального підприємства «Зеленбуд», бо нещодавно тут пройшла реконструкція автомобільного кругового переїзду. В результаті - практично не залишилося клумб і зелених насаджень.

- Ми давно хотіли облаштувати це коло, тому що тут були посаджені деякі кущі, але дуже хаотично через непридатність ґрунту. Щоб озеленити територію привезли ґрунт, підібрали  дерева у формі кулі, ялівці колоновидної форми, чагарники - все невисокого зросту, щоб водіям був огляд, - розповіла майстер виробничої дільниці Хортицького району КП «Зеленбуд» Світлана Герман.

Над озелененням другий день працює бригада КП «Зеленбуд» з десяти чоловік. Планують закінчити благоустрій через тиждень.

Після завершення робіт на території автомобільного кола з'явиться 140 кущів ялівцю та 40 дерев - плакуча береза і куляста слива. Також ділянку засіють газоном за технологією гідропосіву.

У найближчих планах працівників КП «Зеленбуд» по Хортицькому району - привести до ладу виїзд на проспект Преображенського - висадити там нові кущі та дерева.