У Запоріжжі відбувся п’ятий ювілейний ярмарок спорту

03.06.2019 15:10

Масштабний спортивний захід зібрав прихильників здорового способу життя 1 та 2 червня у парку «Дубовий гай».

На заході були представлені більше півсотні різноманітних спортивних асоціацій, шкіл, секцій та клубів, які діють у Запоріжжі та громадах області. Засновник та організатор проекту - Громадська Спілка «Асоціація спортивних організацій». На відкриття ярмарку завітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Коли діти занадто багато часу проводять в просторах Інтернету, або не хочуть виходити на вулицю, вони починають вдаватися до згубних звичок. Ми хочемо відвернути їх від цього і наштовхнути на пошуки цікавого дозвілля. Варто лише згадати своє власне дитинство. Це, звісно ж, ігри у футбол, баскетбол, заняття у тренажерному залі, чи бойовими мистецтвами. Сьогодні маленьким запоріжцям ми демонструємо більше 30 видів спорту і пропонуємо спробувати власні сили у кожному з них. Я впевнений, ефект не змусить себе довго чекати. Кожна дитина обере собі справу до смаку – хтось почне професійно займатися спортом, а хтось зможе реалізуватися у творчості. Головне, аби наші діти всебічно розвивалися і були захищеними від тієї несправедливості і жорстокості, що панує на вулицях, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У суботу 1 червня пройшли показові виступи спортсменів, чимало відвідувачів навколо себе згуртували інтерактивні локації. Родзинкою першого дня ярмарку стала родинна естафета за участю багатодітних сімей.

Чимало поціновувачів спорту зібрав тематичний лекторій, де фахівці спорту та індустрії здоров’я ділилися корисними порадами.

Другий день «Ярмарку спорту», 2 червня, був присвячений змаганням. На WI-FI-галявині парку «Дубовий гай» пройшли VІІ Всеукраїнські козацькі ігри "Запорозька слава" та Чемпіонат України з боїв "Лава на лаву". Організатор - Всеукраїнська федерація Спас.

Відбулися цього дня ще 8 додаткових турнірів і змагань, зокрема з гирьового спорту. Серед ініціаторів - міська федерація боксу. Обласна та міська федерації вільної боротьби влаштували відбірні змагання до спортивних інтернатів.

- Основна мета заходу, основний меседж, який ми б хотіли донести до учасників – це популяризація здорового способу життя, залучення дітей до постійних занять фізичною культурою і спортом, - додав начальник управління спорту та фізичної культури Запорізької міської ради Едуард Багіров.