У Запоріжжі відкрились пришкільні табори

04.06.2019 14:20

У Запоріжжі розпочали свою роботу 30 пришкільних таборів денного перебування, у яких протягом червня відпочиватимуть майже 2 тисячі дітей віком від 6 до 12 років. Сьогодні у ПК «Титан» відбулось урочисте відкриття літнього табору, що функціонує при школі № 94.

Як розповіла заступник директора департаменту - начальник управління з питань розвитку освіти департаменту освіти і науки Запорізької міської ради Наталія Вітковська, основне призначення літніх пришкільних таборів - зміцнити здоров’я дітей і організувати їх змістовне дозвілля.

- Найбільша кількість пришкільних таборів, а саме 9, відкрито у Шевченківському районі, 7 таборів - у Комунарському районі, 4 – у Хортицькому, по 3 табори - у Вознесенівському і Дніпровському районах і по 2 - у Заводському та Олександрівському. Діти у таборах перебуватимуть впродовж 18 робочих днів. Крім того, що вони будуть відпочивати на свіжому повітрі і ходити на екскурсії, кожен пришкільний табір має свій профіль. Наприклад, національно-патріотичне або екологічне виховання дітей. Для того, щоб збагатити кожну дитину і розвинути творчі здібності, організувати цікаве дозвілля, кожен табір працює з закладом позашкільної освіти. У 2019 році загальний об’єм видатків, спрямованих на організацію різних видів оздоровлення і відпочинку дітей, складає понад 19 млн грн, що на 7 млн більше, ніж торік, - відзначила Наталія Вітковська.

Літній табір, що сьогодні відкрився при школі № 94, співпрацює із Палацом культури «Титан». Сьогодні під час урочистого відкриття табору вихованці палацу культури показали свої кращі номери. Крім того, впродовж червня тут для дітей будуть організовані різноманітні майстер-класи, перегляд вистави та шоу від циркової студії. Аби дозвілля дітей було цікавим та різноманітним, на них чекають екскурсія до хлібопекарні, хімічне шоу та фокуси, зустріч з поліцією, пізнавальні заходи у бібліотеці тощо.