До Запоріжжя завітали школярі з Оберхаузена

04.06.2019 14:15

Сьогодні, 4 червня, у малій залі Запорізької міської ради відбулась зустріч радника міського голови Валерія Еделєва зі шкільною делегацією гімназії Берти-фон-Зуттнер з міста-побратима Оберхаузен. 17 учнів з Німеччини у супроводі трьох вчителів протягом двох тижнів живуть у запорізьких сім’ях та знайомляться з історією і культурою України.

Проєкт «Шкільний обмін» між запорізькою гімназією №46 та гімназією Берти-фон-Зуттнер з Оберхаузена започатковано у 2000 році. Вже протягом 19 років практично щороку у травні група німецьких школярів відвідує гімназію №46, а у вересні запорізькі учні приїжджають до німецького навчального закладу. Діти живуть у сім’ях, де мають можливість ознайомитися з повсякденням та традиціями країни. У програмі перебування передбачені різноманітні екскурсії, спортивно-розважальні заходи, відвідування музеїв.

Під час сьогоднішньої зустрічі радник міського голови Валерій Еделєв зазначив, що подібний обмін важливий не лише для міста, а й для самих дітей.

- Наші міста Оберхаузен та Запоріжжя пов’язує давня дружба. Один з напрямків, в якому ми працюємо починаючи з 2000 року - це обмін школярами. Ця практика триває вже 19 років, що свідчить про її затребуваність з обох сторін. Я впевнений, що час, який німецькі школярі проведуть у Запоріжжі, піде їм на користь та додасть нових знань і позитивних емоцій, - підкреслив Валерій Еделєв.

Цього року збільшено склад групи. У попередні роки до складу делегації входило 10-12 учнів. Цього разу до Запоріжжя завітали вже 17 школярів з Німеччини. Шестеро з них приїздять до нашого міста не в перше. Традиційно у програмі відвідування - зустрічі, оглядові екскурсії, поїздка на Азовське море.