Володимир Буряк поставив завдання завершити в 2018 році реконструкцію проспекту Маяковського

31.08.2017 12:05

Цього року в Запоріжжі реалізується ряд проектів з благоустрою міста, розвитку міської інфраструктури.

Серед них реконструкція проспекту Маяковського, капітальний ремонт дороги до Міжнародного аеропорту «Запоріжжя», реконструкція вулиці Південноукраїнської. Робота на цих об'єктах перебуває на особистому контролі міського голови Володимира Буряка.

Сьогодні міський голова провів виїзну нараду на проспекті Маяковського. Представники підрядної організації відзвітували про хід робіт. Реконструкція дороги на проспекті Маяковського, на ділянці від проспекту Соборного до вулиці Патріотичної, наближається до завершення. Закінчується укладка асфальту. Облаштовані тротуари і паркувальні кишені. Необхідно виконати благоустрій зеленої зони, нанесення дорожньої розмітки, встановити нові дорожні знаки.

- Реконструкція проспекту Маяковського - один з перших масштабних проектів з благоустрою міста, який ми почали реалізовувати. Спочатку все було не так гладко, як хотілося, але зараз вже видно зміни на краще. Головне, що підрядник якісно виконує роботу. Це підтверджується не тільки тут, але й на дорозі до аеропорту. Також найближчим часом буде розпочато реконструкцію вулиці Тиражної, - сказав Володимир Буряк.

Крім цього, близька до завершення і друга черга реконструкції пішохідної зони на проспекті Маяковського, від вулиці Жаботинського до вулиці Патріотичної. Тут укладено понад двісті метрів водопровідних труб, змонтовано чотири водопровідні камери, виконані заливка восьми паркових диванів, монтаж фундаментів під стовпи освітлення і так далі. Розпочато облаштування основи під укладання тротуарної плитки.

На черзі встановлення паркових опор освітлення, укладання тротуарної плитки, облаштування поливального водопроводу. Завершенням робіт стане встановлення нових лавочок та урн, малих архітектурних форм.

Роботи тут планують завершити у вересні. Однак попереду ще два етапи реконструкції проспекту Маяковського, які заплановані на наступний рік. Це ділянка від вулиці Патріотичної до каскаду фонтанів "Райдуга".

- Мною поставлено завдання актуалізувати проекти третьої і четвертої черги реконструкції проспекту Маяковського, з урахуванням змін вартості матеріалів, заробітної плати. Також необхідно врахувати ті проблеми, які виникали в ході перших двох етапів робіт. В результаті вже в наступному році запоріжці побачать повністю оновлений проспект Маяковського, - зазначив Володимир Буряк.