У Запоріжжі обговорили роботу загальноміського транспорту в літній період

05.06.2019 14:48

Сьогодні, 5 червня, в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради відбулась нарада з представниками підприємств, що займаються маршрутними перевезеннями пасажирів. Серед питань, які розглядалися - особливості роботи в літній період, дотримання перевізниками ліцензійних умов та договірних зобов'язань, санітарно-технічний стан транспорту.

Заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку міськради Олександр Кухарєв наголосив, що в літній період багато пасажирів мають проблеми зі здоров’ям через підвищення температури повітря або тривале перебування на сонці. Так, минулого тижня було зареєстровано 3 випадки, коли пасажирам громадського транспорту викликали швидку допомогу через погане самопочуття.

Аби уникнути нещасних випадків автомобілі, які працюють на загальноміських маршрутах, повинні мати штори на вікнах або тонування, яке захищає від сонця. Також, необхідно провести додатковий огляд, а за необхідності і ремонт люків та вікон, що відкриваються. Крім того, кожен водій має бути забезпечений питною водою у достатній кількості.

Олександр Кухарєв звернув увагу керівників автопідприємств на те, що необхідно збільшити кількість вологих прибирань салону, та організувати додаткові заходи щодо відстеження стану здоров’я водіїв.

Окремо на нараді обговорювалось питання роботи громадського транспорту у вечірній час. Перевізники мають надати управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку графіки роботи та інтервал руху транспорту у вечірній час та посилити контроль за тим, щоб до 23.00 автобуси виходили на маршрути.