На фасаді палацу культури «Хортицький» з'являються яскраві фарби

05.06.2019 17:45

У Хортицькому районі Запоріжжя триває реконструкція палацу культури «Хортицький». Місцева влада вирішила виконувати її в три етапи. Реконструкція стартувала минулого року з ремонту концертного залу. Цього року продовжують роботи всередині, почали ремонтувати фасад. Будівельники міняють вікна, реставрують стіни, фарбують їх у яскраві кольори згідно з дизайнерським проектом.

Палац культури «Хортицький» не ремонтували з 1985 року. За цей час будівля втратила презентабельний зовнішній вигляд. Незважаючи на це, ДК «Хортицький» відвідують близько 800 місцевих жителів різних вікових груп, споруда розташована в центрі Хортицького району та є його візитною карткою.

Минулого року з міського бюджету виділили 1,5 млн грн на початок реконструкції палацу культури. За ці кошти відреставрували концертний зал, замінили інженерні мережі. У поточному році з міського бюджету виділено ще понад 3 млн грн на продовження ремонту всередині та реставрацію фасаду. Його новий вигляд розробляв київський дизайнер. Згідно з задумом, будівлю пофарбують в кілька яскравих кольорів, нададуть їй сучасного вигляду.

Далі в планах у місцевої влади зайнятися благоустроєм прилеглої території. На це з бюджету планують виділити ще близько 5 млн грн.

Проконтролювати хід ремонтних робіт приїхав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- За завданням Володимира Вікторовича Буряка в цьому році ми поставили в пріоритет у тому числі наші палаци культури. У кожному палаці йде капітальний ремонт - фактично такого ніколи не було. Об'єкт дорогий, проте ми розбили його на етапи. На рік, я думаю, до 3-5 млн грн будемо виділяти, і за три роки ми закінчимо цей проект. Упевнений, що цей комплекс зміниться до невпізнання і стане улюбленим місцем для відпочинку, - відзначив Анатолій Пустоваров.

У ході виїзної наради Анатолій Пустоваров також поспілкувався з творчими колективами ДК «Хортицький». Вони поділилися з заступником міського голови своїми пропозиції та побажаннями.

- Ми дуже вдячні міській владі за те, що допомагає нам створити умови, в яких дитина буде і виховуватися, і творчо зростати. Ми знаходимося в процесі капітального ремонту, великий зал вже відремонтовано. З нетерпінням чекаємо закінчення реконструкції. Сподіваємося, що після цього наш палац культури стане ще більш привабливим, більш сучасним. Адже ми - єдиний палац культури в районі, де можуть проходити великі масові заходи, - розповіла директор палацу культури «Хортицький» Олена Луценко.

Роботи з реконструкції фасаду планують завершити вже цього літа.