У Запоріжжі вітають випускників дитячої художньої школи

06.06.2019 10:40

У Туристичному інформаційному центрі відбулося «Свято випускників» запорізької дитячої художньої школи. Під час урочистого заходу випускники отримали свідоцтва про закінчення школи, а також відкрилась виставка їхніх кращих робіт.

Запорізька дитяча художня школа цього року відзначає 60 років з дня заснування. За цей час освіту в її стінах отримали майже 3 тисячі молодих талантів. Нині у школи 57-й випуск, 56 випускників отримують свідоцтва про здобуття початкової мистецької освіти. Сьогодні школа проводжає випускників, а завтра проводить вступні іспити до 1 класу та на підготовчі курси. Щороку у школі навчається 400 юних запоріжців віком від 7 до 18 років. У Туристичному інформаційному центрі випускники представили свої кращі роботи. Ця виставка вражає яскравістю художніх рішень, самобутніми образами та композиціями.

Привітати випускників завітав заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.

- Дитяча художня школа - це острівець творчості і розвитку. Я дуже вдячний батькам, які привели туди дітей. Наші запорізькі діти дуже талановиті. Ми їх підтримуємо і вітаємо. Випускний - це тільки початок довгого успішного творчого шляху. Наша дитяча художня школа - дійсно унікальна, ми будемо продовжувати її підтримувати і поліпшувати рівень матеріально-технічної бази. За останній рік ми впорядкували дорогу до школи і відремонтували фасад. Тепер другий етап - це повноцінний сучасний ремонт майстерні-галереї. Також до 60-річчя, яке школа відзначає цього року, ми придбали за рахунок коштів місцевої громади 3D-принтер, комп'ютер, меблі і мольберти. Наші творчі діти - це гордість Запоріжжя. Я впевнений, що ті знання і вміння, які вони здобули в художній школі, дадуть їм можливість реалізуватися не тільки в творчості, а й бути успішними в житті, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Під час урочистого заходу за багаторічну сумлінну діяльність по вихованню молодого покоління, високий професіоналізм, активну роботу щодо вдосконалення мистецько-освітнього процессу Почесними грамотами та Листами подяки виконавчого комітету Запорізької міської ради були нагороджені кращі викладачі та батьки вихованців дитячої художньої школи.