Дорога на вулиці Південноукраїнській оновиться, а в парку Трудової Слави встановлять пам'ятник Леоніду Жаботинському

31.08.2017 12:15

21 серпня стартувала реконструкція вулиці Південноукраїнської на ділянці від проспекту Соборного до вулиці Перемоги.

Також реконструюють ділянку вулиці М. Гончаренка, від вулиці Південноукраїнської до вулиці Перемоги. Таким чином, проспект Соборний і вулицю Перемоги з'єднає сучасна дорога. Виїзну нараду на вулиці Південноукраїнській сьогодні провів міський голова Володимир Буряк.

Відзначимо, ця ділянка вулиці Південноукраїнської дотична до парку Трудової Слави, який є одним з улюблених місць відпочинку городян.

- У парк Трудової Слави щодня приходять сотні запоріжців, часто разом з дітьми. При цьому автомобілі їм доводитися залишати на зеленій зоні, тротуарах, оскільки паркувальні кишені тут просто були відсутні. Поставлено завдання в ході реконструкції дороги вирішити цю проблему, - сказав Володимир Буряк.

Необхідність реконструкції цієї дороги назріла давно. При цьому буде застосований комплексний підхід. Тут не тільки виконають ремонт дорожнього полотна, але також облаштують автостоянки, з'їзди, виїзди, паркувальні кишені, тротуари. Крім цього, проводиться модернізація мереж - по-новому облаштовуються комунікаційні колодязі. Заплановано благоустрій прилеглої зеленої зони, встановлення нових дорожніх знаків, нанесення дорожньої розмітки.

На даний момент завершені всі підготовчі роботи. Повністю знято старе дорожнє полотно. Тривають демонтажні роботи. Розпочато встановлення нових бордюрів. Йдуть роботи з перебудови колодязів для інженерних мереж.

Згідно з проектом закінчення робіт заплановане на жовтень поточного року. При цьому головною вимогою до підрядника продовжує залишатися якість.

Міський голова також поділився подальшими планами розвитку парку Трудової Слави.

- Буде відремонтовано пам'ятник загиблим в Афганістані та інших локальних війнах за кордоном. Також в цьому році буде встановлено пам'ятник нашому видатному спортсмену Леоніду Жаботинського. Планується облаштувати у парку Трудової Слави Алею випускників, - зазначив Володимир Буряк.