Запорожці підтримали ідею реконструкції скверу

06.06.2019 15:38

У Запоріжжі Всеукраїнська громадська організація «Інститут Республіка» провела публічні консультації. За допомогою ресурсу «Ваша думка», який створений спільнотою міжнародних організацій, запоріжці мали можливість висловити свою думку щодо питання, в якому сквері Олександрівського району необхідно провести благоустрій в першу чергу. В опитуванні взяли участь понад 1500 громадян.

Публічні консультації з метою створення комунікації між владою і громадськістю Всеукраїнська громадська організація «Інститут Республіка» провела з 10 квітня по 10 травня у всіх регіонах України. В опитуваннях взяли участь понад 24 тис громадян. Найбільш високий показник за кількістю тих, хто проголосував, серед обласних центрів України - в Запоріжжі.

З 1500 запорожців, які взяли участь в опитуванні, більше 50% проголосували за проведення благоустрою в сквері, який запоріжці пам`ятають як сквер Піонерів.

Сьогодні представники ГО «Інститут Республіка» провели прес-конференцію. У ній взяв участь голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.

- Я впевнений, що великі проєкти необхідно виносити на громадські обговорення і враховувати побажання городян. Дуже показово, що більше половини опитаних підтримали необхідність реконструкції саме цього скверу. Думка запоріжців і міської влади збігається. Міський голова Володимир Буряк дав доручення зробити проєкт реконструкції та розглянути можливість виділення коштів. Проєкт вже пройшов експертизу. Плануємо розпочати реконструкцію в цьому році. На першу чергу необхідно виділити понад 4 млн грн - це демонтажні і підготовчі роботи. Реконструкція скверу розрахована на два роки і розбита на дві черги. Загальна вартість - близько 14 млн грн, - зазначив Валерій Мостовий.

За словами Валерія Мостового, проєкт реконструкції передбачає відновлення паркової скульптури, збереження зелених насаджень і висадження нових дерев, квітів і чагарників, встановлення лавок, урн, сучасного освітлення, благоустрій тротуарних доріжок тощо.