Реконструкція шляхопроводу на проспекті Металургів на завершальному етапі

06.06.2019 14:39

Реконструкцію шляхопроводу на проспекті Металургів мають завершити наприкінці червня. Під час сьогоднішньої виїзної наради, яку провів міський голова Володимир Буряк, представники КП «Управління капітального будівництва» та підрядної організації запевнили, що вкладаються у встановлені строки.

На другій частині шляхопроводу на проспекті Металургів вже підготували основу під укладання асфальту. Завершили бетонування опорної плити на дорозі та обробку її спеціальними матеріалами. Наступний крок - асфальтування дорожнього покриття у два шари. Зараз робітники підрядної організації розпочали асфальтувати пішохідну доріжку біля дороги.

- Знаходимося на завершальному етапі робіт. Можна було б сказати, що реконструкцію необхідно завершити через два тижні. Але поставлене завдання закінчити роботи до кінця червня, щоб виконати їх якісно, повністю усунувши всі недоробки, - зазначив Володимир Буряк.

Нагадаємо, спочатку планували обмежитися «косметичним» ремонтом шляхопроводу на проспекті Металургів. Однак після початку робіт з’ясувалося, що шляхопровід потребує аварійного ремонту. Потрібно було укріплювати його конструкції. За підсумками однієї з виїзних нарад та після консультацій зі спеціалістами міський голова Володимир Буряк доручив внести зміни до проекту. Вони передбачали заливку паль для укріплення конструкції шляхопроводу.

Роботи знаходилися на постійному контролі Володимира Буряка. З урахуванням внесених змін міський голова поставив завдання розбити реконструкцію шляхопроводу на два етапи. Спочатку провести реконструкцію однієї частини шляхопроводу та відновити на ній рух транспорту. Після цього перекрити другу частину та виконати на ній роботи. Таке рішення було прийняте для того, щоб повністю не перекривати рух на цій ділянці. Адже вона з’єднує Заводський район з центром міста. Щоденно тут проходить велика кількість транспорту.

Першу частину реконструйованого шляхопроводу відкрили цього року. Тепер завершується другий етап робіт. Залиті палі, бетонна плита. Все підготовлено для укладання асфальту на дорозі. Вже традиційно на таких ділянках асфальтове покриття укладатимуть у два шари, з урахуванням великого транспортного навантаження. Пішохідний міст було відкрито раніше. Разом з тим вирішили збудувати і тротуари біля цієї ділянки шляхопроводу. На одній доріжці вже забетонували основу та розпочали укладати асфальт.

Окрім асфальтування необхідно буде ще нанести розмітку, встановити дорожні знаки та контактну тролейбусну мережу. Остання планують робити також у червні, щоб після того була можливість відновити рух тролейбусів. Не забудуть і про прилеглу територію.

- Поставив завдання привести у порядок територію, яка розташована поряд. Пообрізати дерева, здійснити покіс трави, забезпечити належний санітарний стан. Також після завершення реконструкції шляхопроводу відремонтуємо значну ділянку прилеглої дороги, - сказав Володимир Буряк.