У Дніпровському районі Запоріжжя з’явився сучасний водовід

06.06.2019 17:03

У Дніпровському районі міста по вулиці С. Синенка завершується заміна старого трубопроводу. Він є крупним вузловим каналом, який з’єднує Дніпровський та Хортицький райони і постачає питну воду майже 150 тис. мешканців. Довгий час трубопровід знаходився в аварійному стані.

Водовід проходить по внутрішньоквартальній дорозі по вул. Сергія Синенка, знаходиться в експлуатації з 1971 року. За словами фахівців, його амортизаційне зношування складає майже 99%, тому об’єкт потребував негайної реконструкції.

- Міський голова разом з "Водоканалом" прийняли рішення взяти цей проєкт і виконати роботи в повному обсязі. Ми включили об'єкт в інвестпрограму підприємства, і за свої обігові кошти зараз виконуємо роботи. Під час робіт ми не створюємо незручностей людям - за допомогою старих труб продовжуємо подавати холодну воду. А коли закінчимо установку нового водоводу, зробимо нічне перемикання, - розповів генеральний директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Вартість заміни труб – близько 10 млн грн. Проєктом передбачається заміна існуючого стального водопроводу довжиною 527 м.п. на поліітеленові водопровідні труби та заміна труб підключення будинків довжиною 85,5 м.п. Гарантія на новий водовід – 50 років. 

Роботи знаходяться на фінальній стадії, фахівці планують повністю завершити їх протягом місяця.