У Запоріжжі адмінкомісія розглянула близько 70 протоколів на правопорушників

06.06.2019 16:12

Сьогодні, 6 червня, відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради на чолі з головою комісії, юристом департаменту правового забезпечення міськради Віктором Низовцевим.

Як зазвичай, більшість протоколів, складених на громадян, фізичних осіб-підприємців, посадових осіб організацій, зокрема голів ОСББ, стосувалася порушення правил благоустрою. Під час засідання комісія розглянула справи про захаращення прибудинкової території, засмічення об’єктів торгівлі, самовільне фарбування фасадів багатоповерхівок, проведення земельних та будівельних робіт в місцях загального користування без дозвільних документів, стихійну торгівлю у невстановлених місцях, продаж алкогольних напоїв у нічний час. Порушники мусять протягом 15 діб сплатити штрафи (340, 510, 850 гривень). У разі несвоєчасної сплати сума штрафу подвоюється.

Зважаючи на пом’якшуючі обставини та визнання своєї провини, порушники загалом відбувалися мінімальними штрафами, у випадку ж повторного складення протоколів суми штрафів будуть значно вищі – 1360, 1700 і навіть 6800 гривень (за торгівлю алкогольними напоями вночі).

Кілька протоколів було складено на запоріжців, які розклеюють оголошення (або дають доручення розклеїти) на стовпах і будинках і тим самим значно погіршують зовнішній вигляд вулиць і споруд. На аргумент типу «Де всі клеять, там і я» комісія не зважала, бо такі дії є адміністративним порушенням і тягнуть за собою як мінімум штраф 340 гривень. Такою ж сумою штрафу і на перший раз попередженням відбувся юний студент, якого затримали працівники поліції під час нанесення на стіни житлових будинків реклами наркотичних засобів.

Сьогодні також розглядалися протоколи, які надійшли з поліції за порушення правил утримання тварин, заняття проституцією, перебування на робочому місті в стані алкогольного сп’яніння, завідомо неправдивий виклик спеціальних служб тощо.