«Наше місто» укладає колективні договори з жителями багатоповерхівок

06.06.2019 16:45

Компанія «Наше місто» обслуговує 130 будинків по всьому місту, з них 53 гуртожитки. Клієнтську базу налаштовані розширювати шляхом заохочення до співпраці представників будинкових комітетів та уповноважених осіб об’єднань співвласників. Цього разу комунальники навідалися за адресою Ладозька,12, що у Бородинському мікрорайоні.

В цьому будинку жителі створили ОСББ, втім у повній мірі ним не опікуються. Виконавцем послуг з утримання самої п’ятиповерхівки, споруд та прибудинкової території з вересня 2016 року є компанія «Наше місто».

Нині актуальне питання – укладання договору про надання послуг з його управління. Відповідна пропозиція від керівництва комунального підприємства вже надійшла. Згідно законодавства, визначитися із керуючою компанією люди мають до 2021 року.

- Хотілося б, щоб вибір пав на нас. Угодою управління передбачений обов’язковий перелік послуг - мінімальний, ми його скоротити не можемо, але таку важливу статтю, як поточні ремонти, в силах відрегулювати. Обсяги мають збігатися з рівнем оплати – це залежить від того результату, який жителі очікують у підсумку. Втім, за даною адресою, я хотів би акцентувати увагу, працює дуже гарний робітник комплексного прибирання – двірник, як кажуть у народі. Охайне подвір’я, приведена до ладу передбудинкова територія - справді тішать, - зазначив генеральний директор КП «Наше місто» Андрій Леонтьєв.

Однак, у цій п’ятиповерхівці, як і в багатьох інших, не минається без проблем. Люди заборгували комунальному підприємству близько 97 тис. грн. У той час, як щомісячні нарахування за послуги обслуговування будинку сягають 30 тис. грн. Це гальмує виконання запланованих робіт, зокрема, поточних ремонтів. Минулого року за адресою Ладозька, 12 такі роботи виконувалися напередодні опалювального сезону, частково лагодили будинок й у січні цього року. Тариф нині складає 4,77 грн. за кв.м. відповідно, за умови укладання договору управління його можна буде переглянути.

Також компанія налаштована розширити штат працівників і налагодити власне виробництво - оскільки раніше для виконання робіт доводилося вдаватися до послуг підрядних організацій, а це – зайві витрати. Втілити задумане налаштовані до кінця поточного року.