В Запоріжжі триває системна робота по боротьбі з амброзією

07.06.2019 14:15

В обласному центрі реалізується комплекс заходів, спрямованих на боротьбу з карантинними рослинами. На засіданні міської профільної постійно діючої робочої групи, яке відбулась сьогодні, 7 червня, обговорили організацію та проведення робіт зі знищення бур'янів.

Четвертий рік в Запоріжжі реалізується програма боротьби з карантинними рослинами. Важливою її перевагою є комплексний підхід у виконанні заходів. Застосовуються механічний, хімічний, фітоценотичний методи боротьби. Це дозволяє крок за кроком вирішувати багаторічну проблему із засиллям у місті алергенних бур'янів.

- Наше завдання - продовжувати боротьбу з карантинними рослинами. До нас активно долучаються громадські організації, наш досвід використовують не тільки міста та селища Запорізької області, а й інші обласні центри. Я впевнений, що в найближчі два роки буде прийнята загальнонаціональна програма боротьби з карантинними рослинами, основою якої стане міська програма боротьби з карантинними рослинами у Запоріжжі, тож ми є одними з передових спеціалістів країни зі знищення алергенних рослин, - зазначив радник міського голови Валерій Еделєв.

Цього року погодні умови - тепла погода та багато дощів призвели до того, що цвітіння карантинних трав настане раніше. Однак докладаються максимальні зусилля, щоб покосити шкідливу рослинність до початку цвітіння, та за графіком розпочати обробку хімічними препаратами. Оновлена карта осередків розповсюдження карантинних рослин. Запоріжці також можуть надавати інформацію щодо скупчень алергенних бур'янів за телефоном «гарячої лінії» управління з питань екологічної безпеки міської ради: 233-98-33. В кожному районі будуть створені бригади швидкого реагування, які будуть знищувати небезпечні осередки рослин.

Щотижня інформація про проведені в районах роботи по боротьбі з карантинними рослинами буде надходити до управління з питань екологічної безпеки.

Інспекцією з благоустрою спільно з районними адміністраціями заплановано проведення рейдів з перевірки підприємств, установ, організацій, приватного сектора. Ці території також повинні утримуватися в належному фітосанітарному стані.