У програмі «Черговий по місту» обговорювали плани з благоустрою міста

07.06.2019 16:37

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 6 червня гість студії, заступник Запорізького міського голови Володимир Волобуєв, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили і по телефону прямого ефіру, і в соціальній мережі «Фейсбук».

Володимир Волобуєв почав прямий ефір зі звіту за минулий тиждень. Так, з 1 червня стартував пляжний сезон - традиційно комунальні підприємства провели ретельну підготовку. Користуючись нагодою, заступник міського голови запросив мешканців Запоріжжя відвідати оновлений Правобережний пляж.

Також Володимир Волобуєв доповів про те, як просуваються ремонтні роботи на проспекті Маяковського. За його словами, об'єкт знаходиться на стадії завершення. Наразі підрядник займається реконструкцією пішохідної зони, найближчим часом виконуватимуть укладання асфальтного покриття.

- Міський голова ставить основне завдання - щоб в місті було комфортно всім категоріям населення: автолюбителям, пішоходам, велолюбителям, людям з особливими потребами. Ми не обмежуємося тільки цим об'єктом. У планах - реконструкція декількох інших улюблених місць для відпочинку запоріжців, - сказав в ході прямого ефіру Володимир Волобуєв.

Крім цього, ведучий і гість студії обговорили питання організації дитячого дозвілля в літній сезон. Так, за результатами проведеного моніторингу, місцева влада організувала роботу близько 20 пришкільних таборів, в яких задіяні більше 2 000 дітей.

Заступник міського голови відповів на запитання телеглядачів. Зокрема вони цікавилися новими автобусними маршрутами, реконструкцією електромереж на території приватного сектора Запоріжжя Лівого, вносили пропозиції щодо благоустрою міста.

Глядачів також цікавило, коли вступить в силу обмеження руху вантажівок на мостах Преображенського і через греблю Дніпрогесу.

- Ми провели процедуру закупівлі за схемою організації руху - це об'ємний документ, в якому знаходяться графічні зображення, рекомендації фахівців. Цей документ узгоджений з облавтодором, з поліцією. Наступний етап - запущено тендер, і, я думаю, найближчим часом буде позитивна відповідь із закупівлі дорожніх знаків, інформаційних табло, які зорієнтують водіїв, як чинити в умовах обмеження руху. На сьогодні вже встановлено знаки щодо обмеження проїзду транспорту більше 30 тон на греблі Дніпрогес - наряд поліції регулярно проводить бесіди з перевізниками, на адресу сусідніх областей направлені повідомлення про зміни. Продовжуємо виконувати процедуру, щоб рішення виконкому запрацювало, - озвучив Володимир Волобуєв.

Повністю передачу можна подивитися на відео.